Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Orosztony természeti értékei


Orosztony a Nagykanizsától északra az ország délnyugati, Zala megye déli részén helyezkedik el. Kedvelt kirándulóhely a turisták számára, kilátójáról gyönyörű panoráma tárul a Kis-Balatonra, a Keszthelyi-öbölre és a környező településekre.
Öröm-hegyen az évtizedek óta működő, szálláshelyet nyújtó Kulcsos turistaház mellett vendéglátóhely is rendelkezésére áll az idelátogató turisták számára.

Zalai dombvidéket sűrű völgyek és dombok váltogatják egymást. Klímája kiegyenlített, napfényben gazdag. Ideális bortermelésre, így Orosztony és környéke is.

Változatos természeti környezete, a sűrű erdőkkel borított dimbes-dombos táj, a szőlőhegyek mentén és a völgyekben megbúvó kicsiny település, a tavak és az erdőkben fakadó számtalan forrás vonzza az ideérkezőket. Kedvelt túrázó hely, így Rockenbauer Pál természettudós, aki a televízió népszerűsítő erejét kihasználva ismertette meg az országgal Orosztony és környéke természeti értékeit is.


Itt található az Örömhegyi Vadásztanya, mely "vadászoknak, horgászoknak és egyéb nagy mesemondóknak fenntartott hely" Épült: anno 1887-ben. Közelmúltban újították fel.
További érdekes linkeket a állandóan frissülő tematikus linktárunkban találhat.