Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Könyvtár

Nyitva tartás: kedden 16.00-19.00 óráig, pénteken 16.00-19.00 óráig.

Mozgókönyvtár

jelenléte a településen kedden 16.15-17.25 óráig.
_________________________________________________________________________________________________Kedves Orosztonyiak!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a könyvtári nyitva tartás megváltozott:
kedd 16.00 – 19.00 óráig, péntek 16.00 -19.00 óráig
a mozgókönyvtáros jelenléte kedd 16.15 – 17.25-ig várható.

Továbbra is korszerű szolgáltatásokat nyújtunk a település lakóinak. A könyvek mellett pl. videót, DVD-t, hangoskönyvet, nyitvatartási időben újságolvasást ajánlunk népszerű folyóiratokból: Nők Lapja, Képes Sport, Vidék íze, Lakáskultúra, Csodakert, Ifjúsági Magazin, National Geographic. Legfőbb segítőnk az Internet, mert a orosztonyiak várható igényeit is kielégíteni képes, közvetlen kapcsolatot hoztunk létre a kanizsai könyvtárral. A beiratkozott olvasók a NAGYKAR* védett felületéhez is jogosultságot kaphatnak, mellyel további 15 000 dokumentumot tekinthetnek meg.
A http://www.orosztony.nagykar.hu című honlapon bemutatkozik a község szellemi, természeti és épített értékeivel.
További lehetőségekről is szívesen adunk tájékoztatást a könyvtárban.
Az új nyitvatartási rend kezdete: 2010. február hónap közepe.
A orosztonyi lakosoknak ingyenes a könyvtárba való beiratkozás, a beiratkozással a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.

Nagykanizsa, 2010. február 17.

Tisztelettel:

Czupi Gyula
igazgató


*A NAGYKAR mozaikszó, melyet a NAGYkanizsai Kistérségi Adatkezelő Rendszer szóból alakítottunk ki.Könyvtárunk 2005. november 12-én 10 órától nyílt újra a Polgármesteri Hivatalban. Honlapunkon sok érdekes dolgot találhat Orosztonyról,könyvtárunkról a bal oldali menüsor segítségével.


Nyitva tartás:
szombat 8.30-11.30

Év
Állandó lakosok száma
Beiratkozott könyvtárlátogatók száma
Kölcsönzött dokumentumok száma
2006
259
20
618

Orosztonynak korszerű lett a könyvtára

Helyben elérhetők a nagykanizsai könyvtár szolgáltatásaiKedves Orosztonyiak!

Az orosztonyiak már második éve használhatják a mozgókönyvtári szolgáltatást. Ebben az évben olyan sok község csatlakozott a rendszerhez, hogy újra kellett terveznünk a nyitvatartási időket. Így – terveink szerint –
2008. március 14-től új időpontban:
péntekenként 15:45-17:00-ig

várjuk Önöket a könyvtárba. Ha ettől eltérő az időpont, kiírjuk a könyvtár bejáratához.
2007-ben a község lakói jelentős számban vették igénybe a könyvtár szolgáltatásait, de van olyan használó is, aki családtagja segítségével lett az olvasónk. A múlt évben annyi könyvet, DVD-t, videokazettát stb. kölcsönöztek Orosztonyban, hogy a falu minden lakójára jutott belőle egy dokumentum. Ahhoz azonban, hogy valaki a minden héten kiszállított 19-féle újságba bele tudjon lapozni, el kell látogatni a könyvtárba (a minden alkalommal olvasható újságok címei: Autó Motor, Autó Magazin, Új Elixír, Gamestar, Ideál, Ifjúsági Magazin, Magyar Konyha, PC Guru, Príma Konyha, Természetgyógyász, Képes Sport, Nők Lapja, BORS, Képes Újság, Tücsök).

A nyitvatartási idő alatt az érdeklődőket – a kezdőket, idősebbeket is – megtanítjuk a számítógép és az internet használatára.
Az orosztonyi olvasók főként a képes mesekönyveket, készségfejlesztő dokumentumokat, szépirodalmi könyveket, népszerű ifjúsági regényeket, romantikus irodalmat kölcsönzik szívesen, de szakácskönyveket és videokazettákat is nagy számban kölcsönöztek.

A könyvtárat a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár működteti Orosztony Önkormányzata megbízásából, a Zalakarosi Kistérség Többcélú Társulása keretében.

Szeretnénk, ha a könyvtár nagy hasznára volna a település lakosságának, ezért nemcsak a hagyományos könyvtári szolgáltatásokat kínáljuk, hanem az újakat is.
Csupa olyasmit, ami a mindennapi élethez elengedhetetlen. Kacorlak nemcsak megújult könyvtárhoz, hanem egy internetes szolgáltatáshoz, a NAGYKAR-hoz, egy a nagykanizsai kistérséget átfogó honlap-családhoz is hozzájutott a nyitás pillanatától.
Lehetővé vált az is, hogy a http://www.orosztony.nagykar.hu című honlapon bemutatkozzon a község. 2008 első felében ezen a honlapon nagyon sok új tartalom érhető el Orosztonyból.
Szeretnénk, ha az Orosztonyban élők régi magán fényképei segítségével a falu múltja is bemutathatóvá válna. Kérjük, hozzák el fényképeiket a könyvtárba és mi lemásoljuk őket. A képekből olyan szép gyűjtemény jöhet létre, mint a „Régi fotók Balatonmagyaródról a balatonmagyaródiak házi fényképgyűjteményeiből” című képsorozat a http://balatonma-gyarod.nagykar.hu/ honlapon.

A további lehetőségekről is szívesen adunk tájékoztatást a könyvtárban minden pénteken a nyitvatartási időben. Az orosztonyi lakosoknak ingyenes a könyvtárba való beiratkozás, a beiratkozással a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.

Mindenkit szeretettel várunk.
Orosztony – Nagykanizsa, 2008. március 5.
Czupi Gyula
igazgató
Halis István Városi Könyvtár

Képek Orosztony életéből:
Orosztonyi falunap 2007. 09. 01.
Borászati előadás Orosztonyban 2008. 11. 28-án.